TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu

SÜLEYMANPAŞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

75. YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU

OKUL GELİŞİM PLANI (2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı)  1. DÖNEM RAPORU

1. Sene başında öğrencilerin durumlarının belirlenmesi için seviye tespit sınavı uygulandı.
  2. Seviye tespit sınavı sonuçlarına göre okul düzeyinde kazanım ve başarı odaklı hedefler belirlendi.
  3. Yapılan değerlendirme ve hedef belirleme sonrası yapılacak çalışmalar planlandı.
  4. Öğretmenlere yönelik İngilizce kursu düzenlenecek ve ETWİNİNG projesine yönelik çalışmalar planlandı.
  5. 8. sınıflar için sınav kaygısı'' vb.  konularında Okulumuz Rehber Öğretmeni Özge TÜKENMEZ KÖROĞLU tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
  6. İl genelinde yapılan ortak sınavların değerlendirilmesi sonucunda eksik ve hatalı öğrenmelerin tespitinin yapılarak telafi çalışmaları yapıldı.
  7. Başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan, örnek davranış sergileyen öğrencilere diğer öğrenciler önünde ödüller verildi, böylece diğer öğrencilerin de teşvikinin sağlanması, okul web sitesinde  ve okulumuzdaki panoda paylaşıldı.
  8. Öğrencilerin günlük olarak devam durumları kontrol edilerek sisteme işlendi.
  9. Devamsızlık takip formu oluşturuldu.
  10. Özürsüz devamsızlığı olan öğrencilerin velileri ile iletişime geçildi.
  11. Özürsüz devamsızlık yapan öğrenci velilerine   telefonla yapılmış olan bilgilendirme  devamsızlık mektubu gönderildi.
  12. Çocuğun özürsüz devamsızlığının devam etmesi halinde uygulanacak yaptırımlar hakkında bilgi verildi.
  13. Disiplin vakalarının en aza indirmek için okul ve sınıf kurallarının öğrencilere öğretilmesi, gerekirse sınıfa asılması, sınıf rehber öğretmenin davranış ve disiplin takibini yapması, veli ile iletişim halinde olup gerekli görülmesi halinde okul rehber öğretmeniyle irtibata geçilmesi, kurallara uyan öğrencilerin ödüllendirilmesi sağlandı.
  14. Eğitim ihtiyaçlarının tespiti kapsamında çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu doğrultuda ''Her Kitap Bir Dünya Projesi'' uygulandı.
  15. Okulumuzda meydana gelen her türlü çalışma ve etkinliğin (Yarışmalar, Projeler, Kermesler, Geziler vb.) Okul sosyal medya hesaplarında ve okul sitesinde güncel olarak paylaşılması sağlandı.
Yayın: 05.01.2023 - Güncelleme: 05.01.2023 11:20 - Görüntülenme: 103